• Olofsson Bygg

  Olofsson Bygg - 2013

 • Olofsson Bygg

  Olofsson Bygg - 2013

 • Borås Kommun

  Borås Kommun - 2014

 • Bockasjö

  Bockasjö - 2012

 • Olofsson Bygg

  Olofsson Bygg - 2013

Pizza Hut Växjö

Pizza Hut Växjö

8/17/2015
Pizza Hut bygger ytterligare en ny restaurang. Det blir den 17:e restaurangen i Sverige och denna gång i Växjö. Restaurangen kommer att etableras på handelsområdet Samarkand. Detta är den femte restaurangen som företaget fått äran att bygga. Byggstart sker omgående med öppning under februari 2016.

Kv. Räveskalla 1:83, Sjömarken

Kv. Räveskalla 1:83, Sjömarken

4/27/2015
Olofsson Bygg startar nybyggnation av 51 st hyresrätter i Sjömarken, Göteborgsvägen 7. Projektet utförs i CharmillaToppen där Olofsson Bygg är delägare tillsammans med Charmilla AB och Elkontakt i Borås AB. Exploateringen av tomten på ca 6,500 m2 har pågått sedan hösten 2014 och vi ser fram emot ett mycket spännande projekt. Total boyta är 3,581 m2 fördelat på 51 st lägenheter med en snittyta på ca 70 m2. Byggstart är månadsskiftet april/maj med inflyttning under februari 2016.

Papegojan 19-21

Papegojan 19-21

4/5/2015
HSB har valt Olofsson Bygg till totalentreprenör för ombyggnationen av Papegojan 19, 21 på Salängsgatan i Borås. Projektet innefattar totalrenovering av befintlig fastighet både interiört & exteriört, interiört kommer ny rumsbildning att utföras i totalt 12 st lägenheter och exteriört tilläggsisoleras fasaden, får ny putsfasad med kompletterande balkonger. Projektet startar under maj/juni och färdigställs första kvartalet 2016.

Kv. Poppeln

Kv. Poppeln

4/3/2015
Olofsson Bygg har erhållit exteriör renovering på två av AB Bostäders fastigheter på Göta. Arbetet innefattar tak-, fönster-, balkonger- samt målningsarbeten. Arbetet beräknas starta under maj månad och skall vara färdigställt i september. Syftet med renoveringen är att tillmötesgå kommunens utvärdering om att återställa området på Göta till sitt ursprungliga utseende.

Brf Milstoplen

Brf Milstoplen

4/1/2015
Brf Milstolpen kommer att bygga om befintlig fastighet på Bodagatan i Borås från vårdboende till 24 st attraktiva lägenheter. Upphandling är gjord på totalentreprenad. Arbeten omfattar ny rumsbildning, ytskikt, kök, inrede och installationer. Till fastigheten kommer även 3 st nya hissar att monteras. Vi har startat arbetet och skall vara klara till årsskiftet 2015/2016.

V-TAB Landvetter

V-TAB Landvetter

2/27/2015
Olofsson Bygg har erhållit grundläggning av tillbyggnad för packsal och tryckeri. Tillbyggnaden är ca 3,000 m2 och arbetena startar omgående med färdigställande i slutet av april. Beställare är V-TAB Landvetter AB.

Toarpsbostäder Dalhem

Toarpsbostäder Dalhem

1/15/2015
Ombyggnation av äldreboendet Dalhem i Dalsjöfors. Dalhem är beläget i ett naturskönt område nära Dalsjön i Dalsjöfors strax utanför Borås. Det finns avdelningar för både personer med demenssjukdom och med somatisk inriktning. På Dalhem finns det möjlighet att flytta in som par i en lägenhet. Vi kall renovera 7st lägenheter samt bygga om lokaler för dagverksamhet och rehabverksamhet. Ombyggnaden omfattar nya ytskikt på golv, väggar samt byte av kök I entreprenaden ingår även kringliggande markarbeten. Arbeten har redan startat och skall vara klar i slutet av april.

Kv. Långan 12 - HSB

Kv. Långan 12 - HSB

11/25/2014
Olofsson Bygg har i uppdrag av HSB blivit utsedd att i form av totalentreprenör utföra renovering av Kv. Långan 12 på Varbergsvägen 14 i Borås. Kv. Långan 12 består av två byggnader, en huvudbyggnad i fem plan med lägenheter och affärslokaler samt källare och en gårdsbyggnad innehållande en lägenhet och garage. I entreprenaden ingår att totalrenovera samtliga utrymmen i byggnaderna, förändringar av lägenhetsplaner, nya kök och badrum, takbyte, samtliga fönster och dörrar byts ut. Projektet startar omgående och beräknas vara avslutat i augusti.

Tillbyggnad Silvent Borås

Tillbyggnad Silvent Borås

11/10/2014
Olofsson Bygg har erhållt stomkompletteringen av tillbyggnad Silvent i Viared Borås. Entrepranden omfattar tillbyggnad av lager för ny verksamhet inom företaget. Bottenplan omfattar ca 2,500 m2 med ett entresol på ca 730 m2. Produktionen startar i november månad med färdigställande under januari.

McDonald´s Visby

McDonald´s Visby

10/24/2014
Olofsson Bygg bygger den 3:e McDonald´s restaurangen för året 2014. Restaurangen är samma typ som byggdes i Motala under våren. Byggyta cirka 400 m2, en totalentreprenad med samordning av markentreprenaden. Restaurangen ligger i utkanten av Visby vi startar omgående och skall öppna runt påsken 2015.

Kv. Carolus - Charmilla

Kv. Carolus - Charmilla

10/1/2014
Charmilla AB förädlar och bygger ut sin fastighet på Stora Kyrkogatan i Borås. Helt nya kontorsytor i två plan kommer att byggas mellan de två befintliga fastigheterna, med modernt utseende och stora glasfasader. Bef. fastighet kommer att få nya skifferplattor som fasad samt bandtäckt tak. Efter årsskiftet sker sedan hyresgästanpassningar i övriga lokaler.

Ulricehamn Förvaltning

Ulricehamn Förvaltning

9/1/2014
Olofsson Bygg & Entreprenad AB har förvärvat 21 st fastigheter med 143 lägenheter i Ulricehamn. Fastighetsbolaget köptes av Larsson Fastigheter som sålt halva sitt bestånd i Ulricehamn. Affären innebär en stor utmaning för företaget men är en del av företagets framtida plan. Ulricehamn är en stad som under flera år varit på tillväxt vilket har varit en del av företagets satsning i Ulricehamn.

Pizza Hut Stockholm

Pizza Hut Stockholm

8/18/2014
Pizza Hut har beställt ombyggnad av deras restaurang i centrala Stockholm på Klarabergsgatan. En restaurang i 2 plan skall moderniseras med nya ytskikt, möbler och ny belysning. Arbetena startar under september månad och skall vara färdigställt i slutet av oktober.

Almåsskolan Borås

Almåsskolan Borås

8/11/2014
Borås Stad har beställt ombyggnad av Metodkök på Almåsskolan i Borås. 2 st lektionssalar skall byggas om till Metodkök för undervisning till framtidens kockar. Arbetena skall vara klara till slutet av september och har redan startat.

Öskaret 16 Jönköping

Öskaret 16 Jönköping

8/10/2014
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av Nordic Real Estate Partners att hyresgästanpassa ca 1,900 m2 lager och 130 m2 lagerkontor åt Teknikprodukter i Jönköping. Arbetena startar omgående med färdigställande under oktober månad.

Stena Recycling Borås

Stena Recycling Borås

8/4/2014
Vi har erhållit grundarbeten åt Stena Recycling vid deras anläggning i Borås. Arbetena omfattar grundarbeten för en nyinstallation av fordonsväg. Arbetena startar under augusti månad och skall vara färdigställda under september. Beställare är Stena Metall AB.

Vinga of Sweden

Vinga of Sweden

8/1/2014
Olofsson Bygg har erhållit grundarbeten och stomkomplettering för Vinga of Swedens nya lager och kontor i Viared, Borås. Arbetet omfattar ett lager om ca 4,300 m2 och kontor i 2 våningar om ca 1,800 m2. Arbetena startar under sommaren 2014 och skall vara fördigställda efter årsskiftet 2014/2015. Beställare är Vinga of Sweden.

Vindspelet - Fastmax

Vindspelet - Fastmax

5/15/2014
Fastmax 5 AB har utsett Olofsson Bygg till totalentreprenör av Vindspelet Grafiska AB:s nya produktionsanläggning på Viared i Borås. Anläggningen om ca. 6 000 m2 kommer att innehålla tryckeri, bokbinderi samt kontorsutrymmen på entresol. Arbetena startar omgående med färdigställande i slutet av februari 2015.

ETON Gånghester

ETON Gånghester

5/1/2014
Olofsson Bygg har blivit upphandlade på att utföra totalentreprenaden för ETON´s nya kontor och lager i Gånghester. Projektet omfattar grundarbeten och stomkomplettering av ca 5 400 m2 lager och kontor. Arbetena startar i maj och skall vara färdigställt innan årsskiftet 2014-2015. Beställare är Fastighetsbolaget Slätthult.

Stomkomplettering Aditro Viared

Stomkomplettering Aditro Viared

5/1/2014
Olofsson Bygg får fortsatt förtroende av Nordic Real Estate Partners och skall utföra stomkomplettering av ca 1 500 m2 kontor samt utvändiga betongarbeten om ca 3 300 m2. Arbetet startar under maj månad med inflyttning under oktober 2014.

Sjuhäradshallen Borås

Sjuhäradshallen Borås

4/15/2014
Olofsson Bygg har vunnit upphandlingen av ombyggnationen av Sjuäradshallen i Borås. Hallen har tidigare varit fotbollsföreningen Elfsborgs inomhushall. Hallen kommer nu att byggas om till två idrottshallar varav en är till gymnastiken. Ombyggnationen innefattar även nybyggnation av omklädning, styrketräning och kontor åt både Elfsborg och Borås Gymnastiksällskap. Pojektet startar under april månad med färdigställande i början av oktober.

McDonald´s Munkedal

McDonald´s Munkedal

4/14/2014
Olofsson Bygg får fortsatt förtroende av McDonald's. Detta är andra beställningen på kort tid från McDonald´s. Denna gången är det i Munkedal som vi skall bygga en ny restaurang åt McDonald´s. Preliminär start är efter semestern. Denna restaurangen heter NSB 110.

Bäckängsgymnasiet

Bäckängsgymnasiet

4/14/2014
Olofsson Bygg har vunnit upphandlingen av att bygga om omklädningsrummen i Bäckängsgymnasiets idrottshall. Projektet kommer att utföras under skolledigheten och skall vara färdigt innan skolstarten i höst. Beställare är Borås Stad, LFF.

Hökerumskolan

Hökerumskolan

4/14/2014
Olofsson Bygg skall tillsammans med Öhmangruppen byta ventilationsaggregat samt bygga om fläktrummen på Hökerumskolan samt Hökerumsgården. Byggstart sker omgående. Beställare är Ulricehamns Kommun.

Toarpshus - Rångedala

Toarpshus - Rångedala

3/25/2014
Vi har erhållit takbyte på ett av Toarpshus fastigheter i Rångedala, upphandlingform LOU. Projektet omfattar ca. 1050 m2 takbyte samt därtill diverse underhållsarbeten såsom målning, fönster- samt dörrbyten. Arbetena startar V. 13 med färdigställande under maj månad.

Trandaredsgårdens förskola

Trandaredsgårdens förskola

3/25/2014
Borås Stad har beslutat att utföra om- och tillbyggnation av Trandaredsgårdens förskola. Tillbyggnaden länkas ihop med befintlig förskola och kommer i slutändan komplettera verksamheten med 2 nya avdelningar i förskolan, mottagningskök samt personalutrymmen. Totalt handlar det om 523 m2 BTA i nybyggnaden samt ansiktslyftning av en befintlig avdelning om 146 m2 BTA. Projektet utförs som totalentreprenad, byggstart slutet av april med överlämnande vid årsskiftet 2014/2015.

McDonald´s Motala

McDonald´s Motala

3/20/2014
McDonald´s anlitar oss för att uppföra en ny restaurang i Motala. Vi kommer att starta under våren och öppning sker i slutet av september 2014. Ett spännande projekt med hopp om att det skall bli fler byggnationer till McDonald´s längre fram.

Renovering av 1500 badrum

Renovering av 1500 badrum

2/21/2014
Vi skall under 3,5 år renovera 1500 badrum för Borås kommunala fastighetsbolag AB Bostäder. Vi vann upphandlingen i hård konkurrens där de flesta större byggföretagen var med och konkurrerade om denna upphandling. Projektet skall utföras som ett partneringprojekt där vi tillsammans med beställaren skall bygga så optimalt som möjligt, både tidsmässigt och med minsta störning för hyresgästerna. Vi har i detta projekt valt att alliera oss med ytterligare ett byggföretag, Byggcenter i Borås AB, som tillsammans med oss kommer att utföra dessa arbeten. Projektet startar hösten 2014 och sträcker sig 3,5 år framåt.

ADR-rum E4 Terminalen Helsingborg

ADR-rum E4 Terminalen Helsingborg

2/18/2014
Olofsson Bygg har erhållit byggnation av 3 st brandklassade ADR-rum vid Bockasjös logistikterminal, E4 Terminalen, i Helsingborg. Entreprenaden innefattar byggnation av 6 meter höga gipsväggar och montering av brandklassade ståldörrar. Projektet startar omgående och beräknas vara färdigt i början på mars. Beställare är Bockasjö AB.

Cirkelvägen, Örby

Cirkelvägen, Örby

2/14/2014
Olofsson Bygg har erhållit totalentreprenad av ROT-renovering av 18 lägenheter på Cirkelvägen samt underhållsarbeten på två närbelägna fastigheter. I entreprenaden ingår främst renovering av kök, badrum och hallar, därtill kommer fönster- samt takbyten. Nytt sophus och nya parkeringsplatser till de boende skall även bebyggas och anläggas. Beställare är Marks Bostad, projektet startar mars –14, med färdigställande under november –14.

Crossfit IBEX

Crossfit IBEX

1/27/2014
Olofsson Bygg utförs en hyresgästanpassning för skandinaviens modernaste CrossFit anläggning som slår upp dörrarna den 22 februari. Lokalen omfattar ca 500 kvm träningsyta med 5 m i tak samt tillhörande omklädningsrum, reception, kontor, massage och barnrum. För mer info gå in på www.crossfitibex.se

Utrymningshiss Borås Arena

Utrymningshiss Borås Arena

1/26/2014
Industribyggnader i Borås AB har handlat upp oss för nybyggnad av en utrymningshiss för funktionsnedsatta från Ålgårdsläktaren på Borås Arena. Projektet omfattar markarbeten, nytt utvändigt hisschakt samt installation av hiss. Projektet startar omgående och beräknas vara avslutat under maj månad.

LSS-boende Boråss

LSS-boende Boråss

12/10/2013
Borås Stad skall bygga ett LLS-boende på Norra Sjöbogatan i Borås. Arbetet omfattar 2 st byggnadskroppar som skall byggas ihop med en passage. Totalt kommer det att bli 5 st lägenheter samt gemensamhetsutrymmen. Vi startar runt årsskiftet och skall vara klara till sommaren. Projektet startar under förutsättning att detta godkänns inom kommunen.

Grundarbeten Aditro Viared

Grundarbeten Aditro Viared

12/6/2013
Nordic Real Estate Partners har beställt grundarbeten med start omgående och färdigställande under mars månad. Omfattning är ca 1,100 m3 betong och 50 ton armering fördelat på 170 fundament och 250 lpm grundsula.

Ombyggnad vårdcentral Horred

Ombyggnad vårdcentral Horred

12/2/2013
Marks Bostad har handlat upp oss på ombyggnad av ett tidigare äldreboende till en ny modern vårdcentral i Horred. Lunnaliden 4 är en fastighet som idag innerhåller 8 lägenheter samt gemensamhetslokaler. Byggstart sker inom kort med färdigställande under våren.

Gula Skolan Fristad

Gula Skolan Fristad

11/25/2013
Borås Stad har beställt fasadbyte på delar av grundskolan i Fristad. Arbetet omfattar tilläggsisolering och ny ytbeklädnad. Arbetet startar under december månad och färdigställs första kvartalet 2014.

Kindsgatan 5

Kindsgatan 5

11/12/2013
Vi har flyttat tillbaka!! Äntligen är vi tillbaka till Kindsgatan 5. Vi har under vår och sommar byggt om vår fastighet med både fasader, tillbyggnad av förråd och personalutrymmen samt en invändig ansiktslyftning. Bilder kommer inom kort på hemsidan.

Barnens kulturrum

Barnens kulturrum

11/11/2013
Har fått i uppdrag av Borås Stad att bygga Barnens Kulturrum. Byggnationen skall ske i kulturhuset i Borås. Byggnationen har inspirerats av boken Knacka På där färger och teman kommer att följa bokens handling. Start omgående klart våren 2014. Har även fått ett antal beställningar från Borås Stad med omgående start och klart innan årsskiftet.

Pizza Hut, Karlstad

Pizza Hut, Karlstad

11/11/2013
Pizza Hut skall uppföra en fristående restaurang med vägläge i anslutning till E18. Byggnaden kommer att se likandan ut som den senaste vi byggde i Linköping. Marksanering efter en gammal bensinstation har påbörjats. Markstart under v.45 och byggstart under v.48. Öppning till våren 2014

Tingstad Papper

Tingstad Papper

8/9/2013
Olofsson Bygg har i uppdrag av Logistic Contractor erhållit stomkompletteringsentreprenaden till Tingstad Pappers nya anläggning i Hisings Kärra. Projektet omfattar stomkomplettering om ca. 900 m2 kontor och personalutrymmen. Arbetena startar omgående med färdigställande under tidig januari månad 2014.

SPEED i Borås

SPEED i Borås

6/24/2013
Olofsson Bygg har i uppdrag av SPEED i Borås att utföra en gipsvägg i brandklass EI120 i storlek om 105 m lång och 10 m hög. Väggen skall avskilja befintligt lager för ny hyresgäst. Vi skall även bygga en snickeriverkstad om 90 m2. Projektet skall vara slutfört den 15/9 då den nya hyresgästen flyttar in i de nya lokalerna på Viared.

Kunskapens Hus, Skene

Kunskapens Hus, Skene

6/24/2013
Ombyggnad av storkök i Kunskapens Hus i Skene.Arbeten startar omgående och pågår över hela sommaren då tidplanen är tight. Arbetet omfattar rivningsarbeten, nytt massagolv, ytskikt, ny rumsbildning samt ny installation på el, rör, ventilation, kyla och storkökFärdigställandetid i slutet av september, beställare Marks Kommun.

Hultafors Kv. Sjöutsikten, etapp 2

Hultafors Kv. Sjöutsikten, etapp 2

5/30/2013
Arbetet skall nu starta med nästa etapp i Kv. Sjöutsikten, denna etapp kommer att omfatta 8 lägenheter om totalt ca. 700 m2 samt tillhörande gemensamma ytor. Projektet startade i början av juni med beräknad inflyttning för de nya hyresgästerna 1/12 –13. 4 av 8 hyreslägenheter är redan bokade innan projektstart, vilket speglar intresset från etapp 1.

Bockasjö AB

Bockasjö AB

5/30/2013
Olofsson Bygg har i uppdrag av Bockasjö AB erhållit stomkompletteringsentreprenaden vid Schenkers nya logistikhall i Arlandastad. Projektet omfattar stomkomplettering på 700 m2 kontor och personalutrymmen. Arbetet startar omgående med inflyttning i början på oktober 2013.

Takbyte Kv. Duvan

Takbyte Kv. Duvan

4/29/2013
Vi har med minsta marginal på LOU erhållit takbytet om 3500 m2 på Kv. Duvan i centrala Borås åt det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder. Utöver bytet av pannor kommer delar av plåten att bytas ut, övriga plåtdetaljer målas om. Arbetena startar i maj –13 och beräknas vara färdiga under oktober 2013.

Boråsvägen Rydal, Marks Bostad

Boråsvägen Rydal, Marks Bostad

4/19/2013
"Arbetarbostäderna" i Rydal skall i olika former få sig en uppfräschning, beställare till detta är Marks Bostad. 12 lgh skall få nyrenoverade bad, kök, hallar, nya inner- och ytterdörrar, ny elanläggning, fasadmålning samt nytt tak, detta gäller Boråsv. 236. På övriga fastigheter kommer endast utv. arbeten att utföras såsom takbyten, målning samt entrépartier. Arbeten startar under maj –13 med färdigställande under sommaren 2014.

Mark & Miljö i Malmö

Mark & Miljö i Malmö

4/11/2013
Olofsson Bygg skall åt Mark & Miljö i Malmö utföra betongarbeten och stomkomplettering av deras nybyggnation av kontor och lager. Projektet startar under maj månad och skall överlämnas i början av oktober. Omfattningen är ca 600 m2 kontor och 800 m2 lager.

Sven-Eriksons skolan

Sven-Eriksons skolan

4/9/2013
Skolan skall byta hela ventilationsanläggning i en byggnad.Arbetena startar omgående, i samband med skolavslutningen kommer jobbet att intensifieras då allt skall vara klart till skolstarten.Entreprenaden består av nytt fläktrum, ny ventilationsanläggning,  undertak och belysning i hela byggnaden.

Nordic Real Estate partner

Nordic Real Estate partner

4/8/2013
Vi har åt Nordic Real Estate Partners erhållit tillbyggnad av kontor för Rosenlunds Åkeri i Jönköping. Projektet startar omgående och skall vara färdigställt innan semestern, omfattning ca 250 m2.

Ombyggnad av Stadsparksbadet, Borås

Ombyggnad av Stadsparksbadet, Borås

4/2/2013
Vi har fått i uppdrag av Borås Stad att bygga om köket med tillhörande ytor på Stadsparksbadet.Restaurangen skall i fortsättningen drivas av Danske Kungens Konditori.Arbeten omfattar byte av köksutrustning samt ytskikt.Start omgående klart till semestern.

St Birgittas Kapell

St Birgittas Kapell

3/25/2013
Svenska Kyrkan har beställt takbyte samt puts- och målningsarbeten på St Birgittas Kapell i Borås.Vi startar dessa arbeten under april med färdigställande under juni.

Olofsson Bygg huvudkontor

Olofsson Bygg huvudkontor

2/8/2013
Vi har äntligen kommit till starten gällande renoveringen av vårt kontorpå Kindsgatan. Detta innebär att både in- och utvändiga arbeten kommer attutföras.Ny fasad, nytt tak samt nya fönster utvändigt. Invändigt kommer helt nykontorsmiljö att skapas med expandering av kontorsytor även till plan 2.Även en nybyggnad kommer att upplåtas på tomten, detta kommer attinnefatta varmförråd samt personalutrymmen om totalt ca. 300 m2.Färdigställande hösten 2013.

Olofsson Fastigheter

Olofsson Fastigheter

11/15/2012
Tidigare ägarna till företaget har anlitat oss till att bygga om och utföra hyresgästanpassning för bilförsäljning och däckverkstad.Start december med färdigställande under mars 2013.

McDonald´s Hässleholm

McDonald´s Hässleholm

11/15/2012
Ett fortsatt förtroende från McDonald´s.Olofson Bygg skall bygga till befintlig restaurang för att utöka restaurangdelen samt ny inredning .Start 10/12 med färdigställande under januari

Grundarbeten Posten Järfälla

Grundarbeten Posten Järfälla

10/1/2012
Olofsson Bygg fortsätter samarbetet med Nordic Real Estate Partners i Stockholm. Under höst/vinter skall gundarbeten för Postens nya distributionscentral i Järfälla att utföras. Posten skall flytta in i de nya lokalerna under september månad 2013. Hallen är ca 15,000 m2 stor.

Alidebergsgatan 18, Borås

Alidebergsgatan 18, Borås

10/1/2012
Fastighetsbolaget Willhem har anlitat Olofsson Bygg för stambyte och badrumsrenovering av 31 st badrum i en fastighet på Alideberg. I entreprenaden ingår även totalrenovering av 4 st lägenheter.Start 15/11 med färdigställande under april 2013.

Stomkomplettering Eskils Tryckeri

Stomkomplettering Eskils Tryckeri

9/1/2012
Olofsson Bygg har fått fortsatt förtroende från ACG-Gruppen att färdigställa stomkompletteringen av deras nya kontor i Borås. Arbetet startar omgående och skall vara färdigställt månadsskiftet nov/dec. Omfattning av projektet är ca 1,800 m2.

Ny medarbetare

Ny medarbetare

8/27/2012
Vi hälsar Peter Axelsson välkommen, Peter kommer jobba som arbetsledare i Borås.

Borås Kommun

Borås Kommun

8/20/2012
Har anlitat oss till att bygga om ett dagis och fritids på stadsdelen Norrby.

Borås Kommun

Borås Kommun

8/13/2012
Vi skall hjälpa Borås Kommun att utföra takbyten på 4 av deras fastigheter, en av dem är fastigheten Hemgården som är ett av Borås äldsta träbyggnader belägen i centrala i Borås.

Pizza Hut, Linköping

Pizza Hut, Linköping

8/6/2012
Olofsson Bygg får fortsatt förtroende av Pizza Hut för att bygga ny fristående restaurang i Linköping. Detta i ett nytt designkoncept för Pizza Hut som skall gälla för deras restauranger i hela Europa. Markarbeten startar i augusti och öppning är mitten av februari.

Kv. Spjutskaftet, Borås

Kv. Spjutskaftet, Borås

7/30/2012
AB Bostäder i Borås anlitar Olofsson Bygg för ombyggnation av bef. lokaler på Östergårdsplan till 7 st. lägenheter. Entreprenaden avser ombyggnad för bostadslägenheter, fasader/balkonger och dess yttre miljö. Färdigställande våren 2013.

Lundbyhallen, Borås

Lundbyhallen, Borås

6/21/2012
Borås Kommun antar Olofsson Bygg som totalentreprenör i två separata upphandlingar för återuppbyggnad av Lundbyhallen. De två entreprenaderna gäller stombyggnadsentreprenör samt stomkompletteringsentreprenör, idrottshallen omfattar ca. 2000 m2.

McDonald´s Ystad

McDonald´s Ystad

6/20/2012
McDonalds har valt Olofsson Bygg att utföra tillbyggnad av restaurang i Ystad. Start i augusti klart oktober.

E4 Terminalen

E4 Terminalen

5/14/2012
Olofsson Bygg har i uppdrag av Bockasjö AB erhållit stomkompletteringsentreprenaden vid Green Cargos nya logistikhall i Helsingborg. Projektet omfattar stomkomplettering på 2,000 m2 kontor samt fasadarbeten på ca 1,600 m2. Arbetet startar omgående med inflyttning i början på september 2012.

Brf Pilspetsen:

Brf Pilspetsen:

5/2/2012
Har lyckats att erhålla ett kontrakt på en av våra specialiteter, badrumsrenovering. Avtalet omfattar renovering av 109st badrum inkl stammbyte i kök och bad. Jobbet startar omgående och skall vara klart sommaren 2013.

Eskils Tryckeri, Borås

Eskils Tryckeri, Borås

4/27/2012
Olofsson Bygg har i uppdrag av ACG-gruppen erhållit grundarbeten på nybyggnationen av kontoret för Eskils Tryckeri i Borås. Arbetet startar omgående och skall avslutas innan semestern.

Viskaforshem, Rydboholm

Viskaforshem, Rydboholm

4/27/2012
Viskaforshem upphandlar Olofsson Bygg för två olika entreprenader på Villagatan/Sven Eriksons Väg i Rydboholm. Etapp 1 gäller ombyggnation av fd. daghem till två lägenheter, etapp 2 omfattar omläggning av tak á ca. 2000 m2 med tillhörande arbeten.

Kv Lyran, Fjällgatan i Borås

Kv Lyran, Fjällgatan i Borås

3/5/2012
Utvändig renovering av hyresfastighet. Projektet innefattar tilläggsisolering och putsad fasad, fönsterbyte och ny takkonstruktion. Beställare är AB Bostäder Byggtid är mars till oktober 2012.

Posten Veddesta

Posten Veddesta

2/11/2012
Olofsson Bygg får fortsatt förtroende hos Nordic Real Estate Partners i Stockholm. Efter färdigställande av grunden i februari kommer nästa etapp starta i mars med stomkompletteringen. Omfattningen är ca 5,000 m2 och omfattar kontorsutrymmen i 3 plan med färdigställande i september/oktober 2013.

Ny medarbetare

Ny medarbetare

11/1/2011
Vi hälsar Joakim Ahnstedt välkommen till oss. Joakim kommer framför allt att förstärka oss på byggservicen där han har flera års erfarenhet med liknande uppgifter.

Mariedalsstugan

Mariedalsstugan

11/1/2011
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av Borås Kommun att uppföra ny klubbstuga med tillhörande pingishall för Mariedals IK på delad totalentreprenad, upphandlingen var uppdelad i tre olika entreprenader. Grundkonstruktioner, stomentreprenad samt stomkompletteringsenteprenad där vi erhöll alla tre, även ombyggnad av befintliga lokaler kommer att utföras. Total yta är ca. 2400 m2 Arbetena beräknas starta i januari, med färdigställande under hösten 2012.

Grundarbeten

Grundarbeten

10/11/2011
Olofsson Bygg har erhållit grundarbeten till nybyggnation av lager och kontor i Veddesta norr om Stockholm och i Viared, Borås. Hallarna är 18,500 m2 respektive 22,500 m2 och beställare av dessa projekt är Nordic Real Estate Partner.

Hultafors, Kv. Sjöutsikten

Hultafors, Kv. Sjöutsikten

10/1/2011
Olofsson Bygg har investerat i Hultafors gamla hälsocenter tillsammans med Elkontakt i Borås AB samt Charmilla AB i ett samägt bolag vid namn Charmillatoppen AB. Fastigheten är belägen på toppen av Fjälla i ena änden av Viaredssjön mellan Borås och Bollebygd, med vidunderlig utsikt! Första etappen omfattar ombyggnad av bef. lokaler till 23 st. hyreslägenheter som beräknas vara färdigställt sommaren 2012. Kommande etapper är under projektering i den totalt 8000 m2 stora fastigheten. Till fastigheten hör även ca. 20 ha mark, där Bollebygds kommun för tillfället arbetar med ny detaljplan.

Tillbyggnad R40-terminalen

Tillbyggnad R40-terminalen

9/22/2011
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av Bockasjö AB att utföra stomkompletteringsarbeten i tillbyggnaden om ca 6 800 m2 av R40-terminalen beläget på Viared i Borås. Arbetet startar i oktober med färdigställande i slutet på november. I samma etapp kommer hyresgästanpassningar att utföras för DHL som är nuvarande hyresgäst.

Kronängs Idrottsplats

Kronängs Idrottsplats

9/21/2011
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av Borås Stad att utföra Kronängs nya idrottsplats på delad totalentreprenad. Projektet innefattar omklädningsrum samt klubblokal till Kronängs IF om ca. 600 m2. Borås Stad har själva handlat upp markentreprenaden av Servicekontoret i Borås. Arbetena startar i årsskiftet 2011/2012 och beräknas vara färdigt hösten 2012.

Industri Jönköping

Industri Jönköping

9/5/2011
Olofsson Bygg har erhållit grundarbeten till en lagerhall söder om Jönköping. Hallen är ca 15,000 m2 stor. Beställare av detta projekt är Nordic Real Estate Partner, vilken har kommit bli vår samarbetspartner över tid.

AJ Produkter - Halmstad

AJ Produkter - Halmstad

6/1/2011
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av AJ Produkter att utföra en totalentreprenad vid nybyggnationen av AJ Produkters kontor och lager i Halmstad. Stomkompletteringsentreprenaden omfattar ca 6.000 m2. Arbetet startar i juni 2011 och skall vara färdigställt i november 2011.

Daltorphallen

Daltorphallen

4/11/2011
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av Borås Stad att utföra en totalentreprenad vid nybyggnationen av Daltorphallen, Daltorpsskolans nya idrottshall i centrala Borås. Entreprenaden omfattar ca. 2000 m2 idrottsanläggning med tillhörande faciliteter. Arbetet startar i maj 2011 och skall vara färdigställt i juni 2012.

Härryda Terminalen

Härryda Terminalen

4/8/2011
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av Bockasjö AB att utföra en totalentreprenad vid nybyggnationen av Härryda Terminalen, Schenker Logistics nya terminal vid Landvetter flygplats. Stomkompletteringsentreprenaden omfattar ca 2.000 m2 kontorsyta samt 500 m2 i lagerdel. Arbetet startar i april 2011 och skall vara färdigställt i september 2011.

Bockasjö Kontor

Bockasjö Kontor

4/8/2011
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av Bockasjö AB att utföra en totalentreprenad vid om- och tillbyggnad av företagets kontor i Sjömarken. Projektet startar under april månad med färdigställande under augusti månad.

Brf Boråshus 20

Brf Boråshus 20

4/4/2011
Olofsson Bygg har i uppdrag av Riksbyggen att på totalentreprenad utföra stambyte av Brf Boråshus 20. Entreprenaden omfattar stambyte samt helrenovering av badrum och toaletter i totalt 24 st lägenheter. Entreprenaden skall vara färdigställd under hösten 2011.

Ny medarbetare

Ny medarbetare

3/30/2011
Vi hälsar Annika Werner välkommen till Olofsson Bygg, Annika kommer att vara ekonomi- och administrationsansvarig och startar sin anställning den 2 maj.

Brf Mjölner

Brf Mjölner

3/11/2011
Olofsson Bygg har fått beställning på takrenovering av Brf Mjölner, Kungsgatan i Borås. Projektet startar i april 2011 med färdigställande i juni 2011.

Viskaforshem AB

Viskaforshem AB

1/20/2011
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av Viskaforshem AB att utföra en samordnad generalentreprenad vid ombyggnationen av det befintliga biblioteket i Viskafors till lägenheter. Projektet omfattar nybyggnation av 4 st. lägenheter med loftgångar, inglasade uterum och en ny byggnad för gemensamma förråd och soprum. Projektet beräknas starta i februari med färdigställande under oktober månad.

Kv. Veddesta 2:88, Järfälla

Kv. Veddesta 2:88, Järfälla

11/11/2010
Olofsson Bygg har fått i uppdrag för Distreal 3 Stockholm att utföra en stomkompletteringsentreprenad vid nybyggnationen av UPS terminal i Järfälla. Entreprenaden omfattar montage av gipsväggar, fönster, dörrar och glaspartier samt diverse kompletteringar. Arbetet startar i december 2010 och beräknas vara färdigställt under april 2011.

Brf. Solbo

Brf. Solbo

11/1/2010
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av bostadsrättsföreningen Solbo P3 att utföra renovering av 23 st. garage och 7 st. entréer samt omputsning delar av fasad. Arbetet startar efter årsskiftet och beräknas vara färdigt under mars 2011.

Kv. Armborstet

Kv. Armborstet

9/21/2010
Olofsson Bygg har fått i uppdrag av AB Bostäder i Borås att utföra en generalentreprenad gällande ombyggnation av Trandaredskyrkan till 6 st. bostadslägenheter. Utöver lägenheterna innefattas entreprenaden även av ett parkeringsgarage i bottenplan samt en mindre markombyggnad utvändigt. Byggperiod är oktober 2010 – april 2011.

Lassalyckan Idrottsanläggning

Lassalyckan Idrottsanläggning

9/9/2010
Olofsson Bygg har fått i uppdrag åt Svevia att utföra en totalentreprenad gällande nybyggnation av Idrottsanläggningen Lassalyckan. Projektet omfattar nybyggnation av en maskinhall, ca 370 m2, nybyggnation av A-planslokaler omfattande fotbollsläktare, omklädningsrum, kansli m.m. á ca 700 m2 samt en mindre ombyggnation av befintlig fotbollshall. Byggperioden är september 2010 – juni 2011.

Kv. Järnbäraren

Kv. Järnbäraren

9/1/2010
Olofsson Bygg har fått i uppdrag från AB Bostäder Borås att utföra fönsterbyte på Kv. Järnbäraren i Borås. Projektet omfattar fönsterbyte av ca 400 enheter. Byggstart september 2010 med färdigställande november 2010.

Villa P

Villa P

8/31/2010
Villa P - Nybyggnation av arkitektritad villa med härlig utsikt utöver sjö, strax utanför Borås. I vårt åtagande ingår arbetet från grund till nyckelfärdigt hus i lösvirkesformat med oinredd andra våning. Arbetet startar efter semestern 2010 och beräknas vara färdigt till årsskiftet.

Pizza Hut - Norrköping

Pizza Hut - Norrköping

8/18/2010
Olofsson Bygg har i samarbete med Pizza Hut att utföra totalentreprenad gällande nybyggnation av restaurang i Norrköping. Detta är den andra restaurangen Olofsson Bygg utför tillsammans med beställare Norske Byggeklosser: Byggstart augusti 2010 och färdigställande januari 2011.

Villa Kjellgren

Villa Kjellgren

6/30/2010
Olofsson Bygg har fått i uppdrag att utföra en omfattande renovering av 2 våningar av ett tidigare flerbostadshus till enbostadshus. Projektet startar 2010-08-10 med färdigställande december 2010.

BORÅS
BORÅS
Kindsgatan 5   Tel: 033-10 88 50
504 50 Borås   Fax: 033-10 41 92